Belgische vlag
Skip to main content

WAAROM KOFFIEMAX HET DUURZAME KOFFIE BEDRIJF IS

Wij leggen je uit waarom Koffiemax zo duurzaam is!

Koffie is kunst

DUURZAAM
KOFFIE BEDRIJF

Veel mensen staan er niet bij stil hoeveel er nodig is om koffie te maken. Te veel leveranciers laten winst ten koste gaan van het welzijn van koffieboeren en de natuur. Jij, als eerlijk Nederlands bedrijf, wilt natuurlijk wel een duurzame kop koffie kunnen serveren aan jouw medewerkers en klanten.

Daarom staat duurzaamheid vanaf dag één centraal bij Koffiemax. Met professionele koffieautomaten voor bedrijven en gecertificeerde koffiebonen zijn wij de voorvechter van betere koffie voor zakelijk Nederland.

Co2 Neutraal

100% Co2 Neutrale Koffie

Recycle

Never Refuse to Re-use

Eerlijk

100% Gecertificeerd

Koffie met eerlijke bonen

Wel zo netjes

HET KOFFIE BEDRIJF MET (H)EERLIJKE BONEN

Wij van Koffiemax denken niet alleen aan de heerlijke koffie van vandaag, maar ook aan dat kopje van morgen. Mens en natuur staan nauw met elkaar verbonden. Op kantoor kan dit soms wat ver van ons af lijken te staan, maar als koffiebedrijf vinden wij het ontzettend belangrijk dat de volgende generatie van koffieboeren een eerlijk loon kan verdienen met duurzame landbouw.

Daarom focussen wij op 3 kernwaarden van duurzaam handelen:

  1. Compleet Co2 Neutrale koffie; Al onze koffie is Co2 neutraal. Door duurzame landbouw compenseren we het kleine beetje dat geproduceerd wordt zodat we netto 0 Co2 toevoegen aan de wereld. Dit is geen lege belofte, want wij zijn hier officieel in geaccrediteerd.
  2. Recycle; Onze visie houdt niet op bij alleen de productie van koffie. Daarom staat ‘recyclen’ centraal bij onze beleidsvoering. Van verpakkingen tot intern beleid, overal is aan gedacht.
  3. Eerlijkheid; Niet alleen voor de natuur, maar ook voor onze boeren. Onze koffie heeft 100% het UTZ-keurmerk voor duurzame en rendabele landbouw voor boer en natuur. Daarnaast is onze thee Fairtrade en voldoet onze suiker en cacao 100% aan de Max Havelaar normen.

Recycling waar Moeder Natuur jaloers op kan worden

VAN KOFFIEAUTOMAAT VOOR BEDRIJVEN NAAR PLAYMOBIL

Koffieautomaten voor bedrijven produceren nog wel wat afval. Van de dagelijkse kartonnen bekertjes tot de waterfilters in onze machines, alles zijn gebruiksvoorwerpen.

Het is dan wel zo fijn om te weten dat wij een actieplan hebben om echt alles zo duurzaam mogelijk te verwerken:

  • Onze papieren bekertjes zijn steviger ontworpen dan normaal. Hierdoor kan je ze gemakkelijk meerdere keren achter elkaar gebruiken.
  • Wij plaatsen met liefde een inzamelbox op kantoor die niet alleen bekertjes verzamelt; Het is een confetti maker die maar liefst 3600 bekertjes in 1 biologische vuilniszak kan vermalen. Dit afval brengen wij naar een papierfabriek waar het een nieuw leven krijgt.
  • Onze koffieautomaten voor bedrijven zijn gemaakt van 98% herbruikbare onderdelen. Deze herbruikbare onderdelen zijn niet alleen perfect voor het refurbishen van machines, het plastic van bijvoorbeeld onze waterfilters kunnen gebruikt worden voor nieuwe Playmobil-poppetjes.

Wil jij ook een Koffiemax koffiezetapparaat zakelijk gebruiken?

Het is geen wonder dat steeds meer bedrijven voor een cradle-to-cradle mentaliteit kiezen. Koffiemax staat voor jullie klaar om de volgende stap in duurzaam ondernemen te zetten. Wil jij nu graag een koffiezetapparaat zakelijk gebruiken? Doe dan onze koffiecheck of maak een afspraak om bij ons hoofdkantoor langs te komen. Niet alleen kan je hier al onze soorten machines en koffie uitproberen, ook laten we je graag ons slimme bedrijfspand zien dat klaar is voor de toekomst.

COOLBLUE

Fantastische service, zoals wij die ook graag aan onze klanten aanbieden.”

THE BEST DAYS START WITH COFFEE